Bulviniai vėdarai

bulviniai vedarai
Mums reikės:
2 kg bulvių
200 g lašinukų
2 svogūnų
1 kiaušinio
kiaulės žarnų
druskos
Gaminame. Bulviniai vėdarai
Bulves nuskutame, nuplauname ir smulkiai sutarkuojame. Lašinukus, svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname (nuo jų bulviniai vėdarai įgaus pikantišką skonį). Juos supilame ant sutarkuotų bulvių ir išmaišome.bulviniai vedarai 1
Įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir viską gerai išmaišome. Į gerai išvalytas žarnas sukrečiame bulvių tarkius, galus užrišame. Žarnų pilnai neprikemšame, kad bulvių vėdarai kepant nesutūkinėtų. Kepimo skardą ištepame riebalais, įpilame truputį vandens ir sudedame prikimštas vėdarų žarnas.bulviniai vedarai 2
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje. Bulviniai vėdarai kepami apie 1 val. Praėjus 5-10 min. nuo kepimo pradžios žarnas keliose vietose subadome adata, kad bulvių vėdarai kepant nesutrūkinėtų ir neišbėgtų. Kepant bulviniai vėdarai palaistomi riebalais, jei reikia apverčiami. Bulviniai vėdarai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Bulviniai vėdarai puikus karštasis patiekalas pietums. Gero apetito.

Panašūs receptai

Komentarai

Vaida
Geriausia vedaru galus palikti neuzristus, tada nors ir isbega truputi tarkiaus, bet uztat netruksta zarnos.
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
Rima
Missi,aciu uz pasiulyma gavosi super...
wwww
Trukinejimas priklauso dar nuo zarnu, gali buti kur nors ipjauta tada ten ir truksta, gali badyti nebades, gali buti per daug tarkiu prikista.
Missy
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
ruonis
As vedarus dedu i salta orkaite ir nededu nei pieno nei kiausinio ir kepu apie pusantros valandos 175 laipsniu temperaturoje.
Daiva
nedėkite kiaušinio ir pilkit karštą pieną ir netrūkinės Šypsena
giedre
o man taip pat daznai sutruksta jie...
Renata
Nesuprantu kodel, bet man pastoviai sutruksta zarnos kepant, atrodo nedaug kemsu, ir badau. Gal kas galit patart ka daryt kad nesutruktu?
indre
as dar i bulviu tarkius pilu karsto pieno stikline, tada vedarai tokie siek tiek guminiai tampa. skanumelis Šypsena
Mėgėjas
O man patinka kai kepant sutrūksta ir išbėgusi buvių masė apkepa. Pirmiausia tokius išsirankioju Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas