: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/jautienos-kepeneles-su-obuoliais.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/jautienos-kepeneles-su-obuoliais-1.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/jautienos-kepeneles-su-obuoliais-2.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/jautienos-kepeneles-su-obuoliais-3.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/jautienos-kepeneles-su-obuoliais-4.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
800 g jautienos kepenėlių
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Jautienos kepenėlės su obuoliaisSvogūnus nulupame ir supjaustome žiedais.
Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Kepenėles nuplauname, nupjaustome plėves ir supjaustome storesniais griežinėliais, maždaug po 200 g. Sudedame į dubenį, užpilame pieno ir paliekame 1,5-2 val. pastovėti. Kepenėlių gabaliukus nusausiname, apvoliojame miltuose, pabarstome druska, pipirais ir apkepiname aliejaus ir sviesto mišinyje po 3-5 min. iš abiejų pusių.
Kitoje keptuvėje apkepiname svogūnus, kol jie tampa auksinės spalvos.
Obuolių gabaliukus nuolat pamaišant truputį apkepiname svieste.
Į lėkštę dedame svogūnus, dalį pakepintų obuolių, jautienos kepenėles ir ant viršaus užberiame obuolių gabaliukus.
Jautienos kepenėles su obuoliais papuošiame petražolėmis ir patiekiame į stalą. Skanaus.