Mums reikės:
✓
600 g jautienos išpjovos
✓
100 g saulėje džiovintų pomidorų su aliejumi
✓
1 didelio svogūno
✓
50 ml sauso balto vyno
✓
10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
✓
žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių, rozmarinų, druskos
Gaminame.
Troškinta jautiena su džiovintais pomidoraisJautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, įkaitiname ir ant stiprios ugnies apkepiname jautienos gabaliukus, kol susiformuoja traški plutelė. Tada įpilame stiklinę karšto vandens, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 40-50 min. Kol jautiena troškinasi, apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis, alyvuoges – žiedeliais. Viską sudedame į patroškintą jautieną, pabarstome druska, džiovintomis žolelėmis, supilame vyną ir viską patroškiname 10-15 min.
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.