Mums reikės:
✓
400 g rūkytos šoninės
✓
2 valg. šaukštų spanguolių
✓
250 g pievagrybių
✓
1 valg. šaukšto cukraus
✓
1 valg. šaukšto aliejaus
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
4 valg. šaukštų sauso raudono vyno
✓
1 arb. šaukštelio sojų padažo
Gaminame.
Rūkyta šoninė spanguolių padažeSpanguoles nuplauname, nusausiname, pertriname per sietelį ir sumaišome su cukrumi. Iš mandarinų išspaudžiame sultis. Pievagrybius švariai nuplauname ir supjaustome juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sviestą, sudedame supjaustytus pievagrybius ir maišant pakepiname apie 5 min. Tada įpilame 150 ml karšto vandens, supilame sojų padažą, mandarinų sultis, vyną, spanguoles ir ant stiprios ugnies kaitiname, kol užverda. Užvirus, ugnį sumažiname ir padažą kaitiname, kol jo tūris sumažėja trečdaliu. Rūkytą šoninę supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į keptuvę, uždengiame ir pakaitiname 4-5 min. Patiekiant
rūkyta šoninė spanguolių padaže papuošiama žalumynų šakelėmis. Gero apetito.