Mums reikės:
✓
1 nedidelės cukinijos
✓
40 g brinzos sūrio
✓
1-2 valg. šaukštų kedro riešutų arba sezamo sėklų
✓
1 valg. š. razinų
✓
1 arb. š. balzaminio acto
✓
1 skiltelės česnako
✓
alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Cukinijų ir brinzos užkandėlėKedro riešutai arba sezamo sėklos pakepinami sausoje keptuvėje iki auksinės spalvos. Razinos nuplikomos karštu vandeniu ir nusausinamos. Cukinija nuplaunama, nusausinama, perpjaunama išilgai ir supjaustoma 0,5 cm storio riekelėmis. Svogūnas nulupamas ir supjaustomas kubeliais. Alyvuogių aliejuje pakepinami svogūnai kartu su cukinijomis iki auksinės spalvos. Baigiant kepti supilamas balzaminis actas ir išmaišoma. Viskas sudedama į dubenį, pabarstoma kedro riešutais arba sezamo sėklomis, razinomis, išspaudžiamas česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir atsargiai išmaišoma. Ant viršaus užberiamas brinzos sūris supjaustytas kubeliais.
Cukinijų ir brinzos užkandėlė patiekiama šilta. Skanaus.