Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu

keptos kriauses su dziovintomis figomis ir fetos suriu
Mums reikės:
4 kietesnių kriaušių
200 g fetos sūrio
8-10 džiovintų figų
4 šakelių čiobrelio
4 šakelių rozmarino
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu
Kriaušės perpjaunamos per pusę, išvalomos sėklos. Džiovintos figos supjaustomos nedideliais gabaliukais, fetos sūris sutrupinamas. Paimami keturi pergamentinio popieriaus ar folijos lakštai ir ant kiekvieno dedama po dvi kriaušės puseles. Ant kiekvienos kriaušės puselės užberiama figų gabaliukų, fetos sūrio, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma alyvuogių aliejumi. Uždedama po vieną čiobrelio, rozmarino šakelę ir sandariai užlankstoma.

Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu patiekiamos karštos, tai puikus užkandis prie balto vyno taurės. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas