Mums reikės:
✓
4 kietesnių kriaušių
✓
200 g fetos sūrio
✓
8-10 džiovintų figų
✓
4 šakelių čiobrelio
✓
4 šakelių rozmarino
✓
šlakelio alyvuogių aliejaus
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriuKriaušės perpjaunamos per pusę, išvalomos sėklos. Džiovintos figos supjaustomos nedideliais gabaliukais, fetos sūris sutrupinamas. Paimami keturi pergamentinio popieriaus ar folijos lakštai ir ant kiekvieno dedama po dvi kriaušės puseles. Ant kiekvienos kriaušės puselės užberiama figų gabaliukų, fetos sūrio, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma alyvuogių aliejumi. Uždedama po vieną čiobrelio, rozmarino šakelę ir sandariai užlankstoma.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu patiekiamos karštos, tai puikus užkandis prie balto vyno taurės. Skanaus.