Mums reikės:
✓
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
✓
300 g lašišos filė
✓
2 kietai virtų kiaušinių
✓
0,5 stiklinės virtų ryžių
✓
100 g pievagrybių arba kitokių grybų
✓
2 valg. š. sviesto
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pyragėlių aptepimui:
Gaminame.
Pyragėliai su lašiša, grybais ir ryžiaisSvogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas svieste iki auksinės spalvos. Suberiami smulkiai supjaustyti grybai ir pakepinami kelias minutes. Sudedami ryžiai, pagardinama druska, pipirais, gerai išmaišoma ir nuimama nuo ugnies. Kiaušiniai nulupami ir supjaustomi griežinėliais. Lašišos filė supjaustoma nedidelėmis juostelėmis.
Sluoksniuota tešla truputį pakočiojama, kad gautusi kvadrato formos lakštas ir supjaustoma maždaug 12x12 cm kvadratėliais. Ant tešlos kvadratėlių vidurio dedama po šaukštą ryžių su grybais, ant jų po kelias juosteles lašišos, pabarstoma druska, pipirais ir ant viršaus uždedamas griežinėlis kiaušinio
. Uždengiama kitu tešlos kvadratėliu. Kraštai atsargiai užsukami „virvute“ arba kruopščiai užspaudžiami. Tokiu būdu paruošiami visi pyragėliai ir aptepami kiaušinio plakiniu.
Pyragėliai su lašiša, grybais ir ryžiais sudedami į kepimo popieriumi išklotą skardą
, dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Pyragėliai su lašiša, grybais ir ryžiais - puikus karštas užkandis prie balto vyno taurės. Skanaus.