Mums reikės:
Blynelių tešlai:
✓
2 valg. š. sviesto
✓
2 valg. š. cukraus
✓
žiupsnelio druskos
Varškės įdarui:
✓
1 valg. š. manų kruopų
✓
1 nedidelio apelsino
✓
3 valg. š. cukraus
Gaminame.
Apelsininiai blyneliai su varškės įdaruMiltai persijojami į dubenį, suberiamas cukrus, įberiamas žiupsnelis druskos, supilami lengvai išplakti kiaušiniai, išlydytas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat plakant palaipsniui supilamas pienas. Užmaišoma blynelių tešla. Apelsinas labai švariai nuplaunamas, nusausinamas, nutarkuojama žievelė ir išpaudžiamos apelsino sultys. Į blynelių tešlą supilamos apelsinų sultys (100 ml), suberiamos žievelės (1 valg. š.), išmaišoma ir paliekama 20-30 min., pastovėti.
Paruošiamas varškės įdaras: varškė ištrinama, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, cukrus, smulkiai supjaustytos apelsino skiltelės ir viskas gerai išmaišoma.
Keptuvė patepama aliejumi ir įkaitinama. Plonu sluoksniu įpilama blynelių tešlos ir tolygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Ant iškepusio blynelio dedama po šaukštą varškės įdaro ir suvyniojama. Susukti apelsininiai blyneliai su varškės įdaru dar kartą apkepinami keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad įdaras iškeptų ir blyneliai gražiai apskrustų. Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru patiekiami su uogiene arba grietine. Skanaus.