Mums reikės:
Blynelių tešlai:
✓
žiupsnelio druskos
Blynelių įdarui:
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
✓
cinamono pagal skonį
Blynelių užpilui:
✓
200 g saldaus kondensuoto pieno
✓
saujos riešutų (migdolų, lazdyno riešutų)
Gaminame.
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutaisBlynelių tešlai: kiaušinis išplakamas su žiupsneliu druskos. Supilamas pienas, lengvai išplakama ir pamažu supilama į persijotus miltus. Tešla išmaišoma iki vientisos masės ir paliekama, kad tešla išbrinktų.
Blynelių įdarui: varškė, bananai, vanilinis cukrus, cinamonas sudedami į dubenį ir ištrinami blenderiu iki vientisos masės.
Blynelių tešla plonu sluoksniu pilama į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Taip iškepami visi blyneliai. Ant iškepusių blynelių užtepamas įdaras ir suvyniojama.
Blynelių užpilui: kiaušiniai išplakami su kondensuotu pienu. Riešutai susmulkinami.
Susukti blyneliai sudedami į sviestu išteptą stiklinį kepimo indą, užpilami paruoštu užpilu ir pabarstomi susmulkintais riešutais.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir užkepama 200 laipsnių tempetarūroje apie 10-15 min.
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais patiekiami su mėgstama uogiene. Skanaus.