Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
✓
1 valg. šaukšto aliejaus
✓
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
✓
160 g juodųjų serbentų
✓
2 valg. šaukštų cukraus
Gaminame.
Virtinukai su juodaisiais serbentaisMiltuose padarome duobutę, įberiame žiupsnelį druskos, supilame šiltą pieną, įmušame kiaušinį ir minkome tešlą. Pabaigoje įpilame aliejaus ir gerai išminkome. Virtinukų tešla turi būti kietoka. Tešlą plonai iškočiojame ir norimo dydžio stiklinėle ar formele išspaudžiame skrituliukus.
Vitinukų įdarui: juoduosius serbentus sumaišome su cukrumi. Ant tešlos skritinėlių dedame po šaukštelį juodųjų serbentų, perlenkiame ir kruopščiai užspaudžiame kraštelius. Virtinukus sudedame į verdantį, truputį pasūdytą vandenį. Kai virtinukai iškyla į paviršių, dar paverdame 2-3 min.
Virtinukai su juodaisiais serbentais patiekiami su plakta grietinėle arba grietine bei cukrumi. Skanaus.