Virtinukai su juodaisiais serbentais

virtinukai su juodaisiais serbentais
Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
130 ml pieno
300-350 g miltų
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto aliejaus
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
160 g juodųjų serbentų
2 valg. šaukštų cukraus
Gaminame. Virtinukai su juodaisiais serbentais
Miltuose padarome duobutę, įberiame žiupsnelį druskos, supilame šiltą pieną, įmušame kiaušinį ir minkome tešlą. Pabaigoje įpilame aliejaus ir gerai išminkome. Virtinukų tešla turi būti kietoka. Tešlą plonai iškočiojame ir norimo dydžio stiklinėle ar formele išspaudžiame skrituliukus.
 Vitinukų įdarui: juoduosius serbentus sumaišome su cukrumi. Ant tešlos skritinėlių dedame po šaukštelį juodųjų serbentų, perlenkiame ir kruopščiai užspaudžiame kraštelius. Virtinukus sudedame į verdantį, truputį pasūdytą vandenį. Kai virtinukai iškyla į paviršių, dar paverdame 2-3 min. Virtinukai su juodaisiais serbentais patiekiami su plakta grietinėle arba grietine bei cukrumi. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Agne
Kaime tokius virdavome su svieziomis melynemis. Nepakartojamas skonis.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas