Mums reikės:
Tešlai:
✓
200 g ryžių miltų
✓
20 g bulvių krakmolo
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
¼ arb. šaukštelio druskos
Gaminame.
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu
Padažui:
1-2 kriaušių
100 ml pieno
25 g sviesto
50 g cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono
Kriaušės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Į puodą supilamas pienas, sudedamas sviestas, cukrus ir kaitinama iki užvirimo. Užvirus, ant silpnos ugnies paverdama 15-20 min., kol masė sutirštėja. Tada sudedami kriaušių kubeliai, vanilinis cukrus, cinamonas ir dar paverdama apie 10 min.
Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir druska. Suberiami miltai, krakmolas, supilamas pienas ir užmaišoma tešla. Įpilama aliejaus, išmaišoma ir paliekama 10-15 min. pastovėti. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilama tešlos ir tolygiai paskirstoma per visą keptuvę.
Kepama iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Ryžių blyneliai turi būti labai ploni. Į kiekvieno blynelio vidurį įdedama po šaukštą padažo ir perlenkiama pusiau.
Ryžių blyneliai sudedami į lėkštes, apšlakstomi
kriaušių padažu ir patiekiami. Skanaus.