Lietiniai blynai su migdolais

lietiniai blynai su migdolais
Mums reikės:
250 g miltų
250 ml pieno
250 ml vandens
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų aliejaus
50 g sviesto
saujos migdolų
žiupsnelio druskos
Gaminame. Lietiniai blynai su migdolais
Kiaušiniai išplakami su druska ir cukrumi. Į kiaušinių plakinį supilamas pienas, vanduo, lengvai išplakama ir pamažu supilama į persijotus miltus. Tešla  išmaišoma iki vientisos masės. Supilamas aliejus ir 20 - 30 min. paliekama, kad tešla išbrinktų. Tuo tarpu susmulkinami migdolai. Lietinių tešla plonu sluoksniu pilama į įkaitintą keptuvę ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Lietiniai blynai kepami ant nedidelės ugnies, kad nepridegtų. Kai lietinis blynas pagelsta, jis apverčiamas, patepamas sviestu (nuo ko blynai įgauna subtilų skonį) ir pabarstomas smulkintais migdolais. Iškepęs lietinis blynas susukamas į ritinėlį arba sulankstomas trikampiu. Lietiniai blynai su migdolais skanu su plakta grietinėle, uogiene. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Aneta
Tie blyneliai su migdolais tikras atradimas, labai skanu.Šypsena Aciu
Indre
Nerealus lietinių blynelių receptukas  Myliu  Myliu  Myliu
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas