Mums reikės:
✓
2 valg. šaukštų cukraus
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Lietiniai blynai su migdolaisKiaušiniai išplakami su druska ir cukrumi. Į kiaušinių plakinį supilamas pienas, vanduo, lengvai išplakama ir pamažu supilama į persijotus miltus. Tešla išmaišoma iki vientisos masės. Supilamas aliejus ir 20 - 30 min. paliekama, kad tešla išbrinktų. Tuo tarpu susmulkinami migdolai. Lietinių tešla plonu sluoksniu pilama į įkaitintą keptuvę ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Lietiniai blynai kepami ant nedidelės ugnies, kad nepridegtų. Kai lietinis blynas pagelsta, jis apverčiamas, patepamas sviestu (nuo ko blynai įgauna subtilų skonį) ir pabarstomas smulkintais migdolais. Iškepęs lietinis blynas susukamas į ritinėlį arba sulankstomas trikampiu.
Lietiniai blynai su migdolais skanu su plakta grietinėle, uogiene. Skanaus.