Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
✓
160 ml pieno arba vandens
✓
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
✓
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
✓
300 g riebios varškės
✓
2-3 valg. šaukštų cukraus
Gaminame.
Virtinukai su varške ir mėlynėmisIš miltų, pieno, kiaušinio, ištirpinto sviesto ir druskos užminkoma tešla (virtinukų tešla turi būti kietoka). Tešla pridengiama ir paliekama 20 – 30 min. pastovėti.
Virtinukų įdarui: varškė ištrinama su cukrumi. Suberiamos mėlynės ir atsargiai išmaišoma.
Tešlą plonai iškočiojama ir norimo dydžio stiklinaite ar formele išspaudžiami skrituliukai.
Ant kiekvieno tešlos skritinėlio dedama po šaukštelį varškės - mėlynių įdaro. Skrituliukai perlenkiami, o kraštai užsukami "virvute" arba paprastai kruopščiai užspaudžiami. Virtinukai su varške ir mėlynėmis sudedami į truputį pasūdytą verdantį vandenį ir verdami 4 - 5 min.
Virtinukai su varške ir mėlynėmis patiekiami su plakta grietinėle arba grietine. Skanaus.