Virtinukai su varške ir mėlynėmis

virtinukai su varske ir melynemis
Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
320 g miltų
1 kiaušinio
160 ml pieno arba vandens
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
300 g riebios varškės
150 g mėlynių
2-3 valg. šaukštų cukraus
Gaminame. Virtinukai su varške ir mėlynėmis
Iš miltų, pieno, kiaušinio, ištirpinto sviesto ir druskos užminkoma tešla (virtinukų tešla turi būti kietoka). Tešla pridengiama ir paliekama 20 – 30 min. pastovėti.
Virtinukų įdarui: varškė ištrinama su cukrumi. Suberiamos mėlynės ir atsargiai išmaišoma.
Tešlą plonai iškočiojama ir norimo dydžio stiklinaite ar formele išspaudžiami skrituliukai.
Ant kiekvieno tešlos skritinėlio dedama po šaukštelį varškės - mėlynių įdaro. Skrituliukai perlenkiami, o kraštai užsukami "virvute" arba paprastai kruopščiai užspaudžiami. Virtinukai su varške ir mėlynėmis sudedami į truputį pasūdytą verdantį vandenį ir verdami 4 - 5 min. Virtinukai su varške ir mėlynėmis patiekiami su plakta grietinėle arba grietine. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas