Mums reikės:
Tešlai:
✓
2 stiklinių miltų
✓
1 kiaušinio (nebūtinai)
✓
250-300 ml vandens arba pieno
Skrylių padažui:
✓
180 g rūkytos šoninės
✓
3 valg. šaukštų grietinės
Gaminame.
SkryliaiIš miltų, kiaušinio, vandens (arba pieno) ir žiupsnelio druskos užminkome vidutinio kietumo tešlą. Gautą tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome maždaug 4x4 cm kvadratėliais.
Skryliai dedami į verdantį, pasūdytą vandenį ir verdami apie 7-8 min.
Padažui: svogūnas, rūkyta šoninė supjaustomi kubeliais ir pakepinami keptuvėje, kol svogūnai suminkštėja. Įdedama grietinės, pagardinama pipirais ir patiekiama su skryliais.
Skryliai skanu su įvairiais padažais: sviesto - grietinės, grybų ir kt. Gero apetito.