Įdarui: špinatai supjaustomi juostelėmis (šaldyti špinatai pirmiausia atšildomi) ir apkepinami svieste. Špinatai atvėsinami, sutrinami su ricottos sūriu, parmezano sūriu, muskato riešutu, druska ir pipirais. Įmušamas kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma.
Tešla padalijama į 8 dalis. Iškočiojami 8 maždaug 2 mm storio stačiakampiai tešlos lakštai. Paruoštas įdaras išdėliojamas arbatiniu šaukšteliu kas 3 cm, nuo kraštų paliekant 2 cm.
Uždengiama kitu tešlos lakštu. Atsargiai užspaudžiami kraštai bei tarpai tarp įdaro ir supjaustoma konditeriniu ratuku arba peiliu.Ravioli su špinatais ir ricotta sudedami į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų. Verdama apie 5 min., kol iškils. Ravioli su špinatais ir ricotta patiekiami su ištirpintu sviestu ir apibarstomi parmezano sūriu. Skanaus.