Ravioli su špinatais ir ricotta

ravioli su spinatais ir ricotta
Mums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų špinatų
100 ricotta sūrio
30 g sviesto
1 kiaušinio
30 g tarkuoto parmezano sūrio
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
druskos, pipirų
GaminameRavioli su špinatais ir ricotta
Tešlai: iš miltų, kiaušinių ir žiupsnelio druskos užminkoma tešla. Tešla pridengiama rankšluosčiu ir paliekama 1 val. kambario temperatūroje.

Įdarui: špinatai supjaustomi juostelėmis (šaldyti špinatai pirmiausia atšildomi) ir apkepinami svieste. Špinatai atvėsinami, sutrinami su ricottos sūriu, parmezano sūriu, muskato riešutu, druska ir pipirais. Įmušamas kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma.

Tešla padalijama į 8 dalis. Iškočiojami 8 maždaug 2 mm storio stačiakampiai tešlos lakštai. Paruoštas įdaras išdėliojamas arbatiniu šaukšteliu kas 3 cm, nuo kraštų paliekant 2 cm.ravioli su spinatais ir ricotta 2

Uždengiama kitu tešlos lakštu. Atsargiai užspaudžiami kraštai bei tarpai tarp įdaro ir supjaustoma konditeriniu ratuku arba peiliu.

Ravioli su špinatais ir ricotta sudedami į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų. Verdama apie 5 min., kol iškils. Ravioli su špinatais ir ricotta patiekiami su ištirpintu sviestu ir apibarstomi parmezano sūriu. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas