Mums reikės:
Tešlai:
✓
10 g sausų mielių
✓
600 - 650 g miltų
✓
1 valg. š. cukraus
✓
1 arb. š. druskos
Įdarui:
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
BeliašaiĮ šiltą pieną suberiamos mielės, cukrus ir išmaišoma. Įberiama truputis miltų, kad gautusi grietinės tirštumo tešla, išmaišoma ir paliekama šiltai, kad pakiltų. Kada tešla pakyla, supilamas ištirpintas, atvėsęs sviestas, suberiama druska, miltai ir užminkoma minkšta tešla. Pridengiama ir paliekama 1-2 val., kad tešla pakiltų.
Paruošiamas beliašų įdaras: į faršą įberiama druskos, pipirų, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas ir išmaišoma.
Pakilusi tešla lengvai paminkoma. Ant stalo pabarstoma truputis miltų. Imami mandarino dydžio tešlos kamuoliukai ir iškočiojami 0,3-0,5 cm storio paplotėliai. Į kiekvieno paplotėlio vidurį dedama po šaukštą paruošto įdaro. Formuojant beliašus, tešlos krašteliai suimami, paliekant viršyje nedidelę skylutę.
Dedama į gerai įkaitintą aliejų, mėsos įdaru žemyn, kai beliašai gražiai paruduoja, apverčiami ir kepami toliau.
Beliašai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.
Beliašai patiekiami karšti. Skanaus.