Grietininiai blynai

grietininiai blynai
Mums reikės:
125 g grietinės
40 g cukraus
2 kiaušinių
100-120 g miltų
0,5 arb. šaukštelio sodos arba kepimo miltelių
aliejaus kepimui
žiupsnelio druskos
Gaminame. Grietininiai blynai
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, ištrinami su cukrumi, tada supilama grietinė ir gerai išmaišoma. Miltai, soda arba kepimo milteliai, žiupsnelis druskos išmaišomi ir palaipsniui maišant supilami į grietinę. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į blynų tešlą. Atsargiai išmaišoma ir paliekama 10-15 min. pastovėti. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, dedama po šaukštą tešlos ir kepama iš abiejų, kol gražiai pagelsta. Grietininiai blynai labai skanu su aviečių uogiene. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Ingrida
Vieni skaniausių blynų! Tik aš norėdama mažiau riebių kepiau juos belgiškų vaflių keptuvėje - šeima įvertino, galima ir čirvinių keptuvėje, išsisaugojau receptą!!!  Šypsena
Vaida
Blynukai labai skanūs. Valgėm su atšildytom braškėm - super! Tik jų gaunasi mažokai, apie 18. Tai kitą kartą daryčiau dvigubai Šypsena
Dovile
Labai skanus blynai, musu seimai labai patiko Šypsena
patiekalu-receptai.lt
Na taip, grietininių blynų tešla turi gautis tirštoka, juk blynai turi išeiti ganėtinai stori. Norint kiek skystesnės masės, galima naudoti liesesnę, skystesnę grietinę Mirktelti
Tadas
Truputi nesupratau kodel neparasyta  kiek pieno pilti ar vandens ir kokia mase turi gautis nes pagal sita kas cia parasyta gaunasi labai sausa tesla...
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas