Mums reikės:
✓
100 g juodojo šokolado
✓
20 g kakavos miltelių
✓
40 g cukraus pudros
✓
¼ arb. š. druskos
Gaminame.
Šokoladiniai blynaiŠokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas karšto vandens vonelėje. Pienas truputį pašildomas, supilamas ištirpintas šokoladas ir viskas gerai išmaišoma. Persijoti miltai sumaišomi su kakavos milteliais, cukraus pudra ir druska. Į miltų mišinį pamažu supilamas pienas su šokoladu ir gerai išmaišoma. Kiaušiniai labai gerai išplakami ir supilami į tešlą. Pusė kiekio ištirpinto sviesto, romo supilama į tešlą, išmaišoma ir paliekama pastovėti 1-2 val. Blynų tešla turi būti kaip skysta grietinėlė (jei dar reikia įberiama miltų). Keptuvė patepama aliejumi, įkaitinama, įpilama tešlos ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Šokoladiniai blynai kepami apie 30 sek. iš vienos pusės ir apie 15 sek. iš kitos pusės. Kiekvienas šokoladinis blynas patepamas sviestu.
Šokoladiniai blynai papuošiami braškėmis ir patiekiami.
Šokoladinai blynai labai skanu su pienu ar arbata. Skanaus.