Mums reikės:
Tešlai:
✓
3 valg. šaukštų vandens
✓
0,5 arb. šaukštelio druskos
Įdarui:
✓
250 g kiaulienos faršo
✓
250 g jautienos faršo
✓
1 valg. šaukšto sviesto
Gaminame.
Koldūnai su mėsaĮ dubenį įmušame kiaušinius, suberiame miltus, druską ir minkome tešlą koldūnams palaipsniui pilant vandenį. Koldūnų tešlos konsistencija turi būti tokia, kad galėtume kočioti. Tešlą koldūnams plonai iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišome, sudedame pakepintą svogūną, druską, pipirus ir išmaišome. Ant tešlos apskritimų dedama po šaukštelį įdaro ir formuojami koldūnai su mėsa.
Paruošti koldūnai su mėsa dedami į verdantį vandenį, pamažu pamaišomi. Kai visi koldūnai iškyla į vandens paviršių dar paverdame 3-5 minutes.
Koldūnai su mėsa patiekiami su grietine ar spirgučių padažu, pabarstomi žalumynais. Gero apetito.