Mums reikės:
Kibinų tešlai:
✓
žiupsnelio druskos
Kibinų įdarui:
✓
900 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
✓
2 didelių svogūnų
✓
šlakelio sultinio arba virinto vandens
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
KibinaiĮ dubenį persijojami miltai. Margarinas sutarkuojamas arba supjaustomas gabaliukais, sumaišomas su miltais ir trinamas pirštais, kol masė tampa biri. Įmušami kiaušiniai (vienas trynys paliekamas kibinų aptepimui), sudedama grietinė, įberiamas žiupsnelis druskos ir minkoma iki vientisos masės. Paruoštas tešlos rutulys suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas 1 - 2 val. į šaldytuvą.
Kibinų įdaras: mėsa supjaustoma (sukapojama) gabaliukais, svogūnai supjaustomi kubeliais. Įpilamas šlakelis sultinio ar vandens, įberiama druskos, pipirų, ir gerai išmaišoma.
Išimta iš šaldytuvo tešla padalijama į lygius, maždaug 70 g dydžio, gabaliukus.
Gabaliukai iškočiojami 8 - 10 cm skersmens apskritimais. Į apskritimų vidurį dedamas paruoštas mėsos įdaras. Perlenkiama per pusę, užspaudžiama, kraštai užsukami „virvute“.
Kibinai sudedami į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepami kiaušinio tryniu ir dedami į įkaitintą orkaitę.
Kepama 200 - 220 laipsnių temperatūroje 30 - 40 min., kol kibinai gražiai pagelsta.
Kibinai labai skanu su sultiniu. Iš nurodyto kiekio išeina 20 - 22 kibinai. Skanaus.