Virtinukai su braškėmis

virtinukai su braskemis
Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
320 g miltų
2 kiaušinių
150 ml pieno
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
1 arb. šaukštelio druskos
Virtinukų įdarui:
600 g braškių
3 - 4 valg. šaukštų cukraus
Gaminame. Virtinukai su braškėmis
Braškės nuplaunamos, nusausinamos, pašalinami koteliai. Braškės perpjaunamos pusiau (keletą pasiliekame papuošimui), apibarstomos cukrumi ir padedamos šaltai 30 min. Išsiskyrusios sultys nupilamos į dubenį,
Persijotuose miltuose padaroma duobutė, į kurią supilamas pašildytas pienas, įmušami kiaušiniai, suberiama druska ir užminkoma tešla. Supilamas ištirpintas sviestas ir vėl išminkoma. Tešla turi būti vienalytė ir elastinga. Paruošta tešla iškočiojama 1,5 – 2 mm storio ir supjaustoma kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedama braškių įdaro, perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiama.
Virtinukai su braškėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Kai virtinukai iškyla į paviršių dar paverdami 2 -3 min. Išvirę virtinukai supilami į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų vanduo. Virtinukai su braškėmis sudedami į lėkštes, apšlakstomi braškių sultimis, papuošiami braškių  skiltelėmis, mėtų šakele ir patiekiami. Virtinukai su braškėmis labai patinka vaikams. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas