Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
✓
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
✓
1 arb. šaukštelio druskos
Virtinukų įdarui:
✓
3 - 4 valg. šaukštų cukraus
Gaminame.
Virtinukai su braškėmisBraškės nuplaunamos, nusausinamos, pašalinami koteliai. Braškės perpjaunamos pusiau (keletą pasiliekame papuošimui), apibarstomos cukrumi ir padedamos šaltai 30 min. Išsiskyrusios sultys nupilamos į dubenį,
Persijotuose miltuose padaroma duobutė, į kurią supilamas pašildytas pienas, įmušami kiaušiniai, suberiama druska ir užminkoma tešla. Supilamas ištirpintas sviestas ir vėl išminkoma. Tešla turi būti vienalytė ir elastinga. Paruošta tešla iškočiojama 1,5 – 2 mm storio ir supjaustoma kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedama braškių įdaro, perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiama.
Virtinukai su braškėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Kai virtinukai iškyla į paviršių dar paverdami 2 -3 min. Išvirę virtinukai supilami į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų vanduo. Virtinukai su braškėmis sudedami į lėkštes, apšlakstomi braškių sultimis, papuošiami braškių skiltelėmis, mėtų šakele ir patiekiami.
Virtinukai su braškėmis labai patinka vaikams. Skanaus.