Mums reikės:
✓
4-5 valg. šaukštų cukraus
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Mieliniai blynaiPieną truputį pašildome, supilame pusę kiekio sausų mielių, suberiame cukrų ir paliekame kelias minutes pastovėti. Persijojame miltus. Į miltus įberiame žiupsnelį druskos, suberiame likusias sausas mieles ir išmaišome. Pamažu pilame pieną ir užmaišome mielinę tešlą. Pridengiame ir paliekame šiltai pastovėti 1-2 valandas, kad mielinė tešla pakiltų. Tešla tampa akyta ir puri.
Kiaušinius gerai išplakame ir supilame į pakilusią tešlą. Sviestą ištirpiname, supilame į tešlą ir išmaišome. Mielinių blynų tešla turi būti ne per skysta, grietinės tirštumo. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, dedame po šaukštą mielinės tešlos. Mieliniai blynai kepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Mieliniai blynai skanu su grietine, uogiene, džemu.