Mums reikės:
Tešlai:
✓
800 - 850 g miltų
✓
1 arb. šaukštelio sodos
Įdarui:
✓
500 g kiaulienos faršo
✓
120- 150 ml mėsos sultinio
Gaminame.
ČeburėkaiSoda nugesinama su kefyru. Į dubenį supilami miltai, kefyras, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti.
Paruošiamas čeburėkų įdaras: kiaulienos faršas sumaišomas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojamas 2 - 2,5 mm storio tešlos lakštas ir išspaudžiami 15 - 20 cm skersmens apskritimai. Į kiekvieną apskritimą dedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai. Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes mėsos sultys išbėgs ir čeburėkai bus sausi.
Čeburėkai kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Iškepę čeburėkai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Čeburėkai paruošti. Skanaus.
Andrzej
Super, as vietoje baltų svogūnų, žalius laiškus įdėjau ir visiems patiko, net tie kurie nevalgo svogūnų, visi patenkinti.
Ernesta
Labai skanūs čeburėkai išėjo
, apskritai dariau pirma karta ir man patiko, likau
patenkinta
. O kad būčiau tikra, kad mėsa nebūtų žalia aš ja truputį
paviriau, gavosi labai šauniai
ir minkšti, ir skanus, ir sultingi