Mums reikės:
Tešlai:
✓
1 stiklinės kefyro
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
✓
žiupsnelio druskos
Štrudelių įdarui:
✓
500 g kiaulienos arba kalakutienos faršo
✓
aliejaus, maltos mėsos prieskonių, druskos, pipirų
Gaminame.
Štrudeliai su mėsaKiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir sumaišome su kefyru. Dedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkome tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame šiltai pastovėti apie valandą.
Į faršą įberiame druskos, pipirų, prieskonių ir gerai išmaišome.
Tešlą plonai iškočiojame, ant jo vienodai paskleidžiame faršą.
Suvyniojame vyniotinį.
Susuktą vyniotinį supjaustome 2-3 cm pločio griežinėliais ir paliekame 10-15 min. pastovėti.
Svogūnus smulkiai supjaustome. Gilioje ir plačioje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus, sudedame svogūnus ir apkepiname, kol jie tampa auksinės spalvos. Kol svogūnai kepa, bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome didesniais kubeliais. Ant svogūnų sudedame bulves, įpilame vandens (kad apsemtų pusę bulvių), įberiame druskos ir užviriname.
Ant bulvių gabaliukų viena eile išdėliojami supjaustyti štrudeliai,
sandariai uždengiami ir ant labai silpnos ugnies troškinami 40-50 min.
Štrudeliai su mėsa valgomi su grietine. Skanaus.