Mums reikės:
✓
1,5 stiklinės miltų
✓
1,5 stiklinės pieno
✓
2 valg. šaukštų cukraus
✓
žiupsnelio druskos, aliejaus
Blynų įdarui:
✓
2 valg. šaukštų cukraus
✓
1 arb. šaukštelio cinamono, saujos razinų
Gaminame.
Lietiniai blynai su varškeKiaušinius įmušame į indą, įberiame druskos, cukraus, plakant suberiame miltus, supilame pieną ir gerai išplakame. Lietinių tešlą palaikome 30 min., kad išbrinktų. Keptuvę patepame aliejumi ir įkaitiname. Plonu sluoksniu pilame lietinių tešlą ir lygiai paskirstome visoje keptuvėje. Kepame ant vidutinės ugnies, kai lietinis pagelsta – apverčiame ir apkepame kitą pusę.
Įdarui varškę pertriname, sumaišome su cukrumi, cinamonu ir karštu vandeniu nuplikytomis razinomis.
Ant iškepusio lietinio blyno dedame šaukštą varškės įdaro ir suvyniojame.
Prieš patiekiant į stalą, susukti lietiniai blynai su varške dar kartą apkepinami keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų.
Lietiniai blynai su varške labai skanu su plakta grietinėle ar uogiene. Skanaus.