Mums reikės:
✓
450 g vištienos krūtinėlės
✓
1 nedidelio raudonojo svogūno
✓
1 raudonos paprikos
✓
150 ml apelsinų sulčių
✓
3 valg. š. sojų padažo
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
✓
2 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
✓
1,5 arb. š. sezamo sėklų
✓
3 mažų džiovintų raudonų čili pipirų arba žiupsnelio čili pipiro miltelių
✓
kelių svogūno laiškų
✓
230 g ryžių makaronų
Gaminame.
Apelsininė vištiena su ryžių makaronaisVištienos filė supjaustoma 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Raudonasis svogūnas supjaustomas į 4-6 dalis, paprika pepjaunama per pusę, išvalomos sėklos ir supjaustoma didesniais kvadratėliais. Į dubenį supilamas kukurūzų krakmolas, sojų padažas, apelsinų sultys, tarkuotos apelsino žievelės ir viskas gera išmaišoma.
Sausoje keptuvėje, pastoviai maišant, 30-50 sekundžių apkepinamos sezamo sėklos. Apkepintos sezamo sėklos suberiamos į dubenėlį. Į gilią keptuvę (Wok keptuvę) supilamas alyvuogių aliejus, įkaitinama, suberiami pasmukinti čili pipirai ir pakepinama 30 s, suberiami svogūnai, paprika ir pakepinama apie 1 min. Sudedamos vištienos juostelės ir viskas pakepinama 5-6 min. Supilamas padažas, išmaišoma ir pakaitinama, kol padažas sutirštėja.
Ryžių makaronai išverdami pagal instrukciją, pateiktą ant pakuotės ir nukošiami. Ryžių makaronai išdėliojami į lėkštes, ant viršaus išdėliojama apelsininė vištiena su daržovėmis, pabastoma kepintomis sezamo sėklomis ir susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekiama. Skanaus.