Vištiena apelsinų-grietinės padaže

vistiena apelsinu
Mums reikės:
800 g vištienos šlaunelių
250 ml apelsinų sulčių
100 g grietinės
45 ml konjako
10 g kukurūzų krakmolo
1 poro
aliejaus
druskos,  maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Vištiena apelsinų-grietinės padaže
Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname ir apkepiname ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrunda. Jei teikiame pirmenybę sveikesniam maistui, odelę nuo vištienos šlaunelių nulupame. Porą supjaustome žiedais. Į keptuvę su vištiena sudedame porus, įpilame 200 ml apelsinų sulčių, konjako, pabarstome druska, pipirais. Keptuvę uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname 20-25 min., kol vištiena bus minkšta. Krakmolą sumaišome su likusiomis apelsinų sultimis, supilame grietinę, gerai išmaišome ir supilame ant vištienos. Pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Vištiena apelsinų-grietinės padaže skanu su virtais ryžiais, makaronais. Gero apetito.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas