Mums reikės:
✓
800 g vištienos šlaunelių
✓
250 ml apelsinų sulčių
✓
10 g kukurūzų krakmolo
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Vištiena apelsinų-grietinės padažeVištienos šlauneles nuplauname, nusausiname ir apkepiname ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrunda. Jei teikiame pirmenybę sveikesniam maistui, odelę nuo vištienos šlaunelių nulupame. Porą supjaustome žiedais. Į keptuvę su vištiena sudedame porus, įpilame 200 ml apelsinų sulčių, konjako, pabarstome druska, pipirais. Keptuvę uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname 20-25 min., kol vištiena bus minkšta. Krakmolą sumaišome su likusiomis apelsinų sultimis, supilame grietinę, gerai išmaišome ir supilame ant vištienos. Pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
Vištiena apelsinų-grietinės padaže skanu su virtais ryžiais, makaronais. Gero apetito.