Mums reikės:
✓
800 g kalakutienos filė
✓
300 g pievagrybių
✓
150 ml sauso balto vyno
✓
3 valg. šaukštų sviesto
✓
saujos džiūvėsėlių
Gaminame.
Kalakutiena su pievagrybiaisKalakutienos filė supjaustome gabaliukais, pabarstome druska, pipirais ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kalakutienos gabaliukus apkepiname aliejuje iš abiejų pusių, kol pasidengia traškia plutele. Pievagrybius supjaustome juostelėmis ir apkepiname svieste. Paimame gilesnį kepimo indą, sudedame apkepintą kalakutieną, užpilame vynu, uždengiame ir dedame į vidutinio karštumo orkaitę ir troškiname, kol kalakutiena tampa minkšta. Ant viršaus sudedame pievagrybius ir dar patroškiname 7-10 min.
Kalakutiena su pievagrybiais pabarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.