Mums reikės:
✓
500 g kalakutienos filė
✓
200 g fermentinio sūrio
✓
2 valg. š. sezamo sėklų
✓
saujos džiūvėsėlių
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
✓
petražolių, krapų
Gaminame.
Kalakutienos kotletai su sūriuBatoną pamirkome piene. Kalakutieną supjaustome gabaliukais ir sumalame mėsmale. Kartu su kalakutiena sumalame svogūnus ir išmirkytą batoną. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Iš paruošto faršo suformuojame kotletus. Džiūvėsėlius sumaišome su sezamo sėklomis ir juose apvoliojame kotletus. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, sudedame kotletus ir ant vidutinės ugnies apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Apkepinti kalakutienos kotletai sudedami į kepimo indą. Pomidorus supjaustome griežinėliais, sūrį sutarkuojame. Ant kiekvieno kalakutienos kotleto dedame po griežinėlį pomidoro ir pabarstome sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydo. Baigiant kepti kalakutienos kotletus pabarstome smulkintais žalumynais.
Kalakutienos kotletai su sūriu patiekiami su virtais ryžiais ar bulvių koše. Skanaus.