Mums reikės:
✓
600 g vištienos kepenėlių
✓
6 skiltelių česnako
✓
0,25 stiklinės kapotų kalendrų lapų
✓
0,25 stiklinės kapotų petražolių lapų
✓
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
✓
1 arb. š. paprikos miltelių
✓
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Keptos vištienos kepenėlėsVištienos kepenėlės švariai nuplaunamos ir sudedamos į dubenį. Česnakas nulupamas ir susmulkinamas. Į alyvuogių aliejų suberiamos petražolės, kalendrų lapeliai, paprikos milteliai, čili pipirai, česnakas, įberiama druskos, juodųjų pipirų ir viskas išmaišoma. Vištienos kepenėlės užpilamos gautu marinatu, atsargiai pamaišomos ir paliekamos 1-2 val. pasimarinuoti.
Kepenėlės išimamos iš marinato, dedamos į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, ir kepamos iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta (kepenėlių negalima perkepti, nes bus sausos ir kietos).
Keptos vištienos kepenėlės patiekiamos su bulvių koše. Skanaus.