Mums reikės:
✓
500 g vištienos filė
✓
150 g pievagrybių
✓
250 g minkšto fermentinio sūrio
✓
250 ml grietinėlės 13 proc.
✓
1 didesnio svogūno
✓
2 skiltelių česnako, pundelio špinatų, žiupsnelio džiovintų čiobrelių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Vištienos užkepėlė su špinataisVištienos filė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedidelėmis juostelėmis. Svogūnas supjaustomas kubeliais, česnako skiltelės susmulkinamos, morka sutarkuojama stambia trintuve. Pievagrybiai švariai nuplaunami ir supjaustomi juostelėmis. Vištienos juostelės iš abiejų pusių apkepinamos įkaitintame aliejuje. Sudedami svogūno gabaliukai, česnakas, pievagrybiai, sutarkuota morka ir pakepinama kelias minutes. Tada sudedami pasmulkinti špinatai, pagardinama maltais pipirais, druska, čiobreliais ir keletą minučių viskas patroškinama. Vėliau supilama grietinėlė ir pakaitinama, kol padažas lengvai sutirštėja.
Virtos bulvės supjaustomos 0,7-1 cm griežinėliais ir jais išklojami užkepėlių indeliai. Ant viršaus sudedamos vištienos juostelės su pievagrybiais bei daržovėmis ir užpilama padažu. Užkepėlių viršus apibarstomas tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iš nurodyto kiekio išeina keturios 0,5 l talpos užkepėlės.
Vištienos užkepėlė su špinatais gali būti patiekiama kaip soti karšta užkandėlė arba kaip atskiras patiekalas šeimos pietums ar vakarienei. Skanaus.