Mums reikės:
✓
2 anties krūtinėlių
✓
1 didesnio apelsino
✓
2 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. Volčesterio padažo
✓
1 arb. š. tamsaus balzaminio acto
✓
šviežio imbiero (apie 2 cm)
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Anties krūtinėlė su apelsinų padažuAnties krūtinėlės nuplaunamos, nusausinamos ir odelės pusėje padaromos skersinės įpjovos. Imbieras nuvalomas ir susmulkinamas. Balzaminis actas, medus, Volčesterio padažas sumaišomi, suberiamas susmulkintas imbieras, išspaudžiamas česnakas ir gerai išmaišoma. Gautu marinatu ištrinamos anties krūtinėlės ir paliekamos vėsioje vietoje 1-2 val. pasimarinuoti.
Iš apelsino išspaudžiamos sultys. Anties krūtinėlės pabarstomos druska, pipirais ir dedamos į sausą gerai įkaitintą keptuvę. Kepama iš abiejų pusių po 3-4 min. Tada į keptuvę supilamas likęs marinatas ir apelsino sultys. Uždengiama ir ant vidutinės ugnies patroškinama apie 12-15 min. Dėl išskirtinio skonio,
anties krūtinėlė su apelsinų padažu tinka patiekti įvairioms progoms. Skanaus.