Mums reikės:
✓
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
✓
1,5 valg. šaukšto druskos
Padažui:
✓
2 skiltelių česnako
✓
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
✓
1 stiklinės konjako
✓
400 g pomidorų savo sultyse (be odelių)
✓
alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Antis su pomidorais ir konjakuDruskos ir džiovintų čiobrelių mišiniu ištriname antį iš vidaus ir išorės. Anties kojas surišame. Dedame į kepimo indą, anties odą subadome šakute, tačiau stengiamės nepradurti mėsos – taip bekepant riebalai turės kur ištekėti ir oda bus traški. Indą uždengiame ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 2,5 val. Kepimo metu keletą kartų antį palaistome išsiskyrusiais riebalais, kad mėsa neperdžiūtų. Iškepusią antį paliekame orkaitėje pastovėti apie 15-20 min.
Padažui: susmulkintas česnako skilteles ir čiobrelius pakepiname 2-3 min. alyvuogių aliejuje. Įpilame konjako ir uždegame, kad alkoholis išgaruotų. Po kelių minučių supilame supjaustytus pomidorus ir pakaitiname apie 15-20 min., kol padažas sutirštėja, įberiame druskos, pipirų. Antį supjaustome gabaliukais ir patiekiame su padažu. Skanaus.