Mums reikės:
✓
500 g vištienos filė
✓
250 - 300 g miltų
✓
1 didelio svogūno
✓
3 skiltelių česnako
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Vištienos sklindžiaiVištienos filė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma plonomis juostelėmis. Susmulkintas česnakas, druska, pipirai sumaišomi su vištiena ir paliekami pastovėti. Iš kefyro, miltų, kiaušinių, kepimo miltelių ir žiupsnelio druskos užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Bulvės, morka nuvalomos ir sutarkuojamos stambia trintuve. Smulkiai supjaustomas svogūnas. Į paruoštą tešlą sudedamos daržovės, vištiena ir gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilama truputį aliejaus, įkaitinama, šaukštu dedami
vištienos sklindžiai ir kepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Iškepti visi vištienos sklindžiai sudedami atgal į keptuvę, uždengiami ir ant silpnos ugnies patroškinami dar kelias minutes. Vištienos sklindžiai patiekiami su šviežiomis daržovėmis.
Vištienos sklindžiai labai švelnaus skonio ir sotus patiekalas visai šeimai. Skanaus.