Mums reikės:
✓
400 g vištienos faršo
✓
400 g ricottos (rikotos)
✓
1 didelio kiaušinio
✓
1 nedidelės raudonos paprikos
✓
1 nedidelio svogūno
✓
16 plonai pjaustytų juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
✓
žolelių mišinio (šalavijas, rozmarinas, raudonėlis, čiobreliai)
✓
alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Vištienos vyniotinis su RicottaSmulkiai supjaustomas svogūnas, paprika supjaustoma nedideliais kubeliais. Svogūnas ir paprika kelias minutes apkepinami alyvuogių aliejuje.
Vištienos faršas sumaišomas su
ricotta, įmušamas kiaušinys, pagardinama žolelių mišiniu, druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Sudedami apkepinti svogūnai, paprika ir dar kartą gerai išmaišoma.
Kepimo indas ištepamas alyvuogių aliejumi. Imamos 8 juostelės rūkytos šoninės ar kumpio ir jomis išklojamas indo dugnas. Drėgnomis rankomis suformuojamas vyniotinis ir dedamas į kepimo indo vidurį ant išklotų šoninės ar kumpio juostelių.
Ant vyniotinio viršaus išdėliojamos likusios šoninės ar kumpio juostelės. Šoninės ar kumpio juostelėmis (ir apatinėmis, ir viršutinėmis) „apklojamas“ visas vyniotinis.
Aptepama alyvuogių aliejumi ir dedama į įkaitintą orkaitę.
Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., keletą kartų palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Iškepęs vištienos vyniotinis su Ricotta pravėsinamas ir supjaustomas. Vištienos vyniotinis su Ricotta patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.