Mums reikės:
✓
400 g saldaus kondensuoto pieno
✓
3 kiaušinių trynių
Gaminame.
Greitas pyragas su kondensuotu pienuSausainiai suberiami į maišelį ir sutrupinami su kočėlu. Gerai atšaldytas sviestas smulkiai supjaustomas ir sumaišomas su sausainių trupiniais. Viskas gerai išmaišoma. Kepimo formos (nuimamais kraštais) dugnas ir kraštai apie 2 cm išklojami tešla.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Kiaušinių tryniai gerai išplakami su kondensuotu pienu, išspaudžiamos citrinos sultys. Ant iškepusio pagrindo supilamas išplaktas kondensuotas pienas. Dedama į orkaitę ir kepama 10-15 min.
Pyragas su kondensuotu pienu papuošiamas plakta grietinėle arba uogomis ir patiekiamas. Skanaus.
Kristina
Aš išplaku kiaušinio baltymus, sudedu ant
pyrago kaip kepurėles. Nuima saldumą, o be to gaunasi l. gražus papuošimas.
Justė
Sitas pyragas tiesiog fantastikas, ziauriai skanus, labai lengvai daromas. As dariau 24 cm formoje, tik krema padariau paprasciau, gretinele 250ml isplakiau su
vienos citrinos sultimis, supiliau skardine kondensuoto pieno, isplakiau, itarkavau citrinu
zieveles ir ispiliau ant iskepto ir atvesusio pado ir i saldytuva
nakciai, niam niam
Aura
Pyragas labai skanus, ačiū už receptą, tik kad to įdaro taip mažai... O gal kas darėte dvigubą porciją? Ar viskas gerai pavyko ir kas skiriasi (pvz. kepimo laikas,)?
Jose
Čia standartinis lemon pie, tik normalioj versijoj ant viršaus dar eina morengas
(plakti baltymai su cukrum), kurį irgi orkaitėj pakept gerai. Su morengu gaunasi
mirtinai skanu.
agne
As tai i kondensuota piena sulasinau ne puses, o beveik visos citrinos sultis, tai pasakiskas skonis gavosi. pritariu, kad saltas kepynys skanesnis.
Laura
Gaminau pyragą ir man prireikė daugiau visų ingridientų (naudojau 24cm skersmens kepimo formą) prireikė 0,5kg sausainių, 0,5l kondensuoto pieno, dėjau 4 kiaušinio trynius, o sviesto net neskaičiavau

Rekomenduoju tiems kas mėgsta saldžiai. Be to, kepiau ~20 min., gale pridengusi viršų, kad labai neruduotų. Vis ramybės nedavė neiškepęs vidus, bet galiausiai jis sustingo. Rekomenduoju atvėsinti ir valgyti tik tada. Tikiuosi, kam nors padės mano patirtis
