Mums reikės:
✓
100 g sviesto arba margarino
✓
150 g rudojo cukraus
✓
2 valg. š. greitai paruošiamų avižinių dribsnių
✓
1,5 arb. š. kepimo miltelių
✓
stiklinės šviežių arba šaldytų mėlynių
✓
migdolų riekelių-drožlių
Gaminame.
Keksiukai su mėlynėmisPersijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, avižiniais dribsniais ir cukrumi. Mėlynės sumaišomos su keliais šaukštais miltų mišinio, kad uogos tolygiai pasiskirstytų tešloje. Kitame dubenyje suplakami kiaušiniai, supilamas ištirpintas pravėsęs sviestas ir kambario temperatūros pienas. Viskas supilama į miltų mišinį ir atsargiai išmaišoma. Paruošta keksiukų tešla sudedama į keksiukų formeles (ne iki viršaus) ir apibarstoma migdolų riekelėmis-drožlėmis. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 15 – 20 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Keksiukai su mėlynėmis gali būti kepami ir popierinėse keksiukų formelėse. Skanaus.