Vyniotinis su šokoladiniu kremu

vyniotinis su sokoladiniu kremu
Mums reikės:
Biskvitui:
2 kiaušinių
2 kiaušinių baltymų
20 g sviesto
70 g miltų
50 g cukraus pudros
Šokoladiniam kremui:
50 g juodojo šokolado
2 kiaušinių trynių
200 ml pieno
20 g cukraus pudros
20 g cukraus
20 g miltų
Šokoladinei glazūrai:
50 g juodojo šokolado
50 g sviesto
Gaminame. Vyniotinis su šokoladiniu kremu

Sviestas ištirpinamas ir atvėsinamas. Vienas kiaušinis ir vienas trynys ištrinami su cukraus pudra iki baltos masės. Suberiami persijoti miltai ir išmaišoma. Trys kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir pamaišant sudedami į trynių masę. Supilamas sviestas ir viskas atsargiai išmaišoma.

Kepimo forma (30x40 cm) išklojama kepimo popieriumi, supilama ir tolygiai paskleidžiama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12 – 15 min. Iškepęs biskvitas suvyniojamas kartu su kepimo popieriumi ir atvėsinamas.

Tuo tarpu pagaminamas šokoladinis kremas. Į pieną suberiamas cukrus ir pastoviai maišant pakaitinama iki užvirimo. Nuimama nuo ugnies ir paliekama 1-2 min. pastovėti. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukraus pudra, miltais ir plona srovele, pastoviai maišant, supilami į pieną. Dedama ant silpnos ugnies ir nuolat maišant pakaitinama, kol masė pradeda tirštėti (konsistencija panaši į skystos grietinės). Nuimama nuo ugnies, suberiami šokolado gabaliukai, išmaišoma ir atvėsinama.

Atsargiai išvyniojamas biskvitas, jo paviršius ištepamas šokoladiniu kremu ir vėl suvyniojamas. Vyniotinis susukamas į plėvelę ar aliuminio foliją ir padedamas 1 – 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.

Šokoladinei glazūrai sviestas ir  šokoladas ištirpinami. Viskas gerai išmaišoma ir pravėsinama. Vyniotinis aptepamas šokoladine glazūra. Vyniotinis su šokoladiniu kremu papuošiamas pagal norus ir fantaziją. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

14m
Na, vyniotinis nesigavo toks, koks pavaizduota paveiksliuke, nors is pradziu viskas lyg ir isejo, taciau kai reikejo sokoladiniu kremu aptepti daug kremo isbego, pagalvojau gal butu buve protingiau aptepus ideti i saldytuva, kad apstingtu ir tada suvynioti. Gavosi manau siek tiek maziau. Dabar laukiu kol uzstings, tad apie skoni negaliu pasakyti  Šypsena
Kara
Nelabai gavosi.. arba biskvito reikia dvigubą porciją daryti, arba nežinau.. nes prilimpa prie kepimo popieriaus ir atkrapštyti neina.. 2 kart kepiau.. nesigavo nei kart.. viskas prilimpa, suplyšta ir nesigauna.. nors kremas skanus..
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas