Migdolai suberiami į sausą keptuvę ir lengvai paskrudinami. Riešutai ir džiovinti vaisiai pasmulkinami ir suberiami į dubenį. Sudedama susmulkinta citrinos žievėlė, suberiami miltai sumaišyti su kakava, cinamonu, maltu imbieru ir gerai išmaišoma.
Į puodą supilamas medus, cukrus ir maišant pakaitinama ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Užvirinama ir karštas sirupas supilamas ant paruoštų sausų ingredientų. Viskas greitai ir gerai išmaišoma. Gaunama tiršta ir lipni masė. Neaukšta kepimo forma išklojama kepimo popieriumi, ištepama sviestu ir sukrečiama paruošta pyrago masė. Pyrago paviršius išlyginamas, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje 30-35 min. Iškepęs itališkas riešutų pyragas "Panforte" atvėsinamas formoje, atsargiai išimamas ir apibarstomas cukraus pudra. Skanaus.