Mums reikės:
✓
1 stiklinės šaldytų mėlynių
✓
3 valg. šaukštų grietinės
✓
1 valg. š. cukraus pudros
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
✓
1,5 arb. š. kepimo miltelių
✓
1 valg. š. krakmolo
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Keksas su mėlynėmisMinkštą kambario temperatūros sviestą ištriname su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Įmušame po vieną kiaušinį, pastoviai plakant sudedame grietinę. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Plakant pamažu supilame į sviesto-kiaušinių masę.
Šaldytas mėlynes supilame į dubenį, suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.
Pilame mėlynes į tešlą ir gerai išmaišome.
Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame kekso tešlą. Keksas su mėlynėmis dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Iškepusį keksą paliekame kepimo formoje, kad atvėstų. Atvėsęs
keksas su mėlynėmis išimamas iš formos, pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.