Mums reikės:
Tešlai:
✓
320 – 350 g miltų
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
✓
1 indelio konservuotų abrikosų
✓
2 valg. š. vanilinio cukraus
✓
3 valg. š. aguonų
Gaminame.
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomisMiltai sumaišomi su kepimo milteliais. Atšaldytas sviestas sutarkuojamas, sumaišomas su miltais ir cukrumi. Viskas trinama pirštais, kol susidaro trupiniai. Trupiniai padalijami į dvi dalis.
Paruošiamas įdaras: kiaušiniai išplakami su cukrumi. Sudedama varškė, vanilinis cukrus ir viskas gerai išplakama. Suberiami kubeliais pjaustyti abrikosai, aguonos ir išmaišoma.
Apvali kepimo forma (22 - 24 cm skersmens) ištepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Ant formos dugno ir kraštų suberiama viena dalis tešlos trupinių, jie lengvai prispaudžiami. Supilamas pyrago įdaras, ant viršaus užbarstomi likusieji tešlos trupiniai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 45 - 55 min.
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis - švelnus ir sotus pyragas. Skanaus.