Mums reikės:
Tešlai:
✓
100 ml grietinėlės
✓
40 g kakavos miltelių
✓
5 kiaušinių baltymų
Karamelei:
Gaminame.
Šokoladiniai keksai su karamele.Suminkštintą sviestą ištriname su cukrumi.
Į gerai ištrintą sviestą suberiame miltus, kakavą ir gerai išmaišome. Po truputį maišydami supilame grietinėlę.
Baltymus išplakame iki standžių putų.
Atsargiai maišydami, sudedame išplaktus baltymus į šokoladinę masę. Tešlą pilame į sviestu pateptas keksų formeles, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.
Kol keksai kepa gaminame karamelę. Į puodą sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, supilame, cukrų ir pakaitiname kol karamelė įgauna rusvai gelsvą spalvą.
Iškepusius keksus išimame iš formelių, apliejame karamele ir paliekame, kad sustingtų.
Šokoladiniai keksai su karamele paruošti. Skanaus.