Mums reikės:
✓
200 g manų kruopų
✓
200 ml kefyro arba natūralaus jogurto
✓
150 g šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų
✓
2 arb. š. kepimo miltelių
✓
cukraus pudros (apibarstymui)
Gaminame.
Manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais.
Manų kruopos užpilamos kefyru arba jogurtu ir paliekamos 15-20 min., kad išbrinktų. Kiaušiniai išplakami su cukrumi. Supilamas ištirpintas sviestas, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išmaišoma. Sudedamos išbrinkusios manų kruopos ir atsargiai šaukštu išmaišoma. Suberiami juodieji serbentai ir išmaišoma. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu smeigtuku, jei smeigtukas neapsivelia tešla - pyragas iškepęs. Iškepęs manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais pravėsinamas ir apibarstomas cukraus pudra.
Manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais - purus, švelnaus skonio ir paprastai pagaminamas pyragas. Skanaus.
Skanu
Labai gardus ir nesudėtingas pyragas. Jei pluta kam gaunasi kieta, patarsiu: kai tik pyragas parus, uždenkite folija.