Mums reikės:
Tešlai:
✓
100 g maltų migdolų
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
✓
2 arb. š. kepimo miltelių
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
Citrininiam glaistui:
✓
3 valg. š. citrinos sulčių
Apibarstymui:
✓
50 g smulkintų migdolų
Gaminame.
Morkų pyragasMorkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkia burokine tarka arba šiaudeliais ir apšlakstomos citrinos sultimis.
Minkštas sviestas, cukrus ir vanilinis cukrus ištrinami iki baltos purios masės. Po vieną įmušami kiaušiniai, po kiekvieno gerai išplakant. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į sviesto masę ir atsargiai išmaišomi. Sudedami malti migdolai,
morkos ir dar kartą viskas išmaišoma.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilama tešla.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 - 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Iškepęs morkų pyragas kelias minutes paliekamas pastovėti orkaitėje.
Paruošiamas citrininis glaistas: citrinos sultys sumaišomos su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė.
Praaušęs
morkų pyragas aptepamas citrininiu glaistu ir apibarstomas smulkintais migdolais.
Skanaus.