Kepimo forma (25x35 cm) išklojama kepimo popieriumi, supilama biskvito tešla ir išlyginama. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170-180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Ar biskvitas iškepęs, galima patikrinti mediniu smeigtuku, jei smeigtukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai, gaunami du lakštai.
Kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Grietinėlė išplakama iki standumo ir padedama šaltai. Į dubenį sudedama varškė, supilamas jogurtas, cukrus, citrinos sultys ir viskas gerai išplakama. Nuolat plakant, pamažu supilama želatina. Sudedama išplakta grietinėlė, sutarkuotas šokoladas ir atsargiai išmaišoma.
Vienas biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė) ir ant jo užpilama pusė kiekio paruošto kremo. Ant kremo išdėliojamos švarios braškės, užpilama likusiu kremu ir uždengiama kitu biskvito lakštu.
Želė sluoksniui:
1 pak. braškių skonio želės
400 g šviežių braškių
Braškių skonio želė užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta. Braškės supjaustomos riekelėmis ir išdėliojamos ant biskvito lakšto. Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė.
Dedama į šaldytuvą ir palieka 2-3 val., kad pilnai sustingtų.Aštriu peiliu supjaustoma pyragaičių dydžio gabaliukais.
Pyragaičiai su braškėmis - puikus pasirinkimas prasidėjus braškių sezonui. Skanaus.