Įdarui: uogos sutrinamos su blenderiu ir sumaišomos su cukrumi. Jei naudojamos šaldytos uogos, jos atšildomos. Į dubenį įdedami 3 valg. š. sutrintų uogų ir sumaišoma su vanilinio pudingo milteliais. Likusios sutrintos uogos sudedamos į nedidelį puodą ir pakaitinamos, kol užverda. Sudedamos uogos sumaišytos su pudingo milteliais ir pamaišant pakaitinama 1 min. Pravėsinama.
Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio kvadratinis mielinės tešlos lakštas. Tešlos lakštas padalijamas į 10-12 stačiakampių. Kiekvienas stačiakampis aptepamas uogų įdaru, paliekant nuo kraštų po 1 cm.
Suvyniojama į vyniotinį, perpjaunama išilgai (paliekant vieną galą neperpjautą) ir iš gautų dviejų juostelių supinama pynutė.Pynučių aptepimui reikės:
1 kiaušinio trynio
2-3 valg. š. pieno
Mielinės pynutės su uogomis sudedamos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepamos kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Mielinės pynutės su uogomis puikiai tinka su kava ar arbata. Skanaus.