Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu

tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu
Mums reikės:
Tešlai:
1 ¼ stikl. miltų
2/3 stikl. cukraus
1 kiaušinio trynio
8 valg. š. sviesto
1 valg. š. grietinės
0,5 arb. š. vanilino
žiupsnelio druskos
Kremui:
1 stiklinės grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
5 kiaušinių trynių
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
4 valg. š. sviesto
1,5 arb. š. vanilino
Gaminame. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Kiaušinio trynys gerai išplakamas su grietine ir vanilinu. Sviestas išsukamas su cukrumi, žiupsneliu druskos ir sumaišomas su išplaktu kiaušinio tryniu. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešla dedama į šaldytuvą ir paliekama 1-2 val. pastovėti.

Paruošiamas vanilinis kremas: tryniai išsukami su cukrumi, vanilinu ir krakmolu. Supilama grietinėlė ir nuolat maišant ant silpnos ugnies kaitinama, kol masė sutirštėja. Pravėsinama, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Paruoštas vanilinis kremas gerai ataušinamas.

Kepimo forma ištepama riebalais. Tešla tolygiai paskirstoma ant kepimo formos dugno ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min., kol gražiai pagelsta. Atvėsinama ir atsargiai išimama iš kepimo formos. Sudedamas atšaldytas vanilinis kremas ir tolygiai paskirstomas.

Vaisiniam viršui reikės:
100 g aviečių
100 g mėlynių
3-4 kivi
50 g želė cukraus (DanSukker)
100 ml vandens

Ant viršaus išdėliojami kivi griežinėliai, avietės suberiamos mėlynės.
Kad tartaletės viršus būtų tvirtesnis ir blizgus, paruošiama želė iš želės cukraus ir vandens.
Vanduo užvirinamas, suberiamas želė cukrus, išmaišoma ir paverdama 1 min. Atvėsinta skysta žele apšlakstomi vaisiai ir uogos. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu dedama kelioms minutėms į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas