Paruošiamas vanilinis kremas: tryniai išsukami su cukrumi, vanilinu ir krakmolu. Supilama grietinėlė ir nuolat maišant ant silpnos ugnies kaitinama, kol masė sutirštėja. Pravėsinama, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Paruoštas vanilinis kremas gerai ataušinamas.
Kepimo forma ištepama riebalais. Tešla tolygiai paskirstoma ant kepimo formos dugno ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min., kol gražiai pagelsta. Atvėsinama ir atsargiai išimama iš kepimo formos. Sudedamas atšaldytas vanilinis kremas ir tolygiai paskirstomas.
Vaisiniam viršui reikės:
100 g aviečių
100 g mėlynių
3-4 kivi
50 g želė cukraus (DanSukker)
100 ml vandens
Ant viršaus išdėliojami kivi griežinėliai, avietės suberiamos mėlynės.
Kad tartaletės viršus būtų tvirtesnis ir blizgus, paruošiama želė iš želės cukraus ir vandens.
Vanduo užvirinamas, suberiamas želė cukrus, išmaišoma ir paverdama 1 min. Atvėsinta skysta žele apšlakstomi vaisiai ir uogos. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu dedama kelioms minutėms į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus.