Mums reikės:
✓
2 nedidelių cukinijų
✓
100 g plonai pjaustyto Prosciutto kumpio
✓
2 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
Padažui:
✓
1 valg. š. raudonojo vyno acto
✓
0,5 valg. š. skysto medaus
✓
1,5-2 valg. š. citrinų sulčių
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
čiobrelių lapelių
Gaminame.
Kumpio ir cukinijų užkandėlėCukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome 1-1,5 cm storio griežinėliais. Į dubenėlį supilame actą, medų, citrinų sultis gerai išmaišome. Maišant supilame alyvuogių aliejų, suberiame susmulkintus čiobrelius, papipiriname ir išmaišome. Cukinijų griežinėlius apkepiname alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po 3-4 min. Pabarstome druska, pipirais. Į lėkštes išdėliojame kumpio griežinėlius, ant viršaus apkepintas cukinijas ir užpilame paruoštu padažu.
Kumpio ir cukinijų užkandėlė puikiai tinka prie lengvo, gaivaus vyno. Skanaus.