Kumpio ir cukinijų užkandėlė

kumpio ir cukiniju uzkandele
Mums reikės:
2 nedidelių cukinijų
100 g plonai pjaustyto Prosciutto kumpio
2 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Padažui:
1 valg. š. raudonojo vyno acto
0,5 valg. š. skysto medaus
1,5-2 valg. š. citrinų sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
čiobrelių lapelių
Gaminame. Kumpio ir cukinijų užkandėlė
Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome 1-1,5 cm storio griežinėliais. Į dubenėlį supilame actą, medų, citrinų sultis gerai išmaišome. Maišant supilame alyvuogių aliejų, suberiame susmulkintus čiobrelius,  papipiriname ir išmaišome. Cukinijų griežinėlius apkepiname alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po 3-4 min. Pabarstome druska, pipirais. Į lėkštes išdėliojame kumpio griežinėlius, ant viršaus apkepintas cukinijas ir užpilame paruoštu padažu. Kumpio ir cukinijų užkandėlė puikiai tinka prie lengvo, gaivaus vyno. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas