Mums reikės:
✓
150 g rudojo cukraus
✓
0,5 stiklinės kokoso drožlių
✓
1 stiklinės anakardžio riešutų
✓
1 stiklinės džiovintų spanguolių
✓
1,5 arb. š. kepimo miltelių
✓
1 arb. š. vanilės ekstrakto
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutaisDžiovintos spanguolės užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 min. ir nusausinamos. Sviestas ištrinamas su ruduoju cukrumi iki purumo. Įmušami kiaušiniai, įpilamas vanilės ekstarktas, suberiamos kokoso drožlės ir gerai išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir palaipsniui, nuolat maišant supilami į sviesto-kiaušinių masę. Suberiami anakardžių riešutai, džiovintos spanguolės ir gerai išmaišoma. Iš lipnios tešlos suformuojami 2 pailgi kepalėliai.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedami suformuoti kepalėliai, paliekant tarp jų 5-6 cm tarpą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 175 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol kepalėliai sutvirtėja ir truputį paruduoja. Išimama iš orkaitės ir pravėsinama.
Aštriu peiliu supjaustoma maždaug 1 cm storio riekelėmis. Riekelės sudedamos atgal į skardą ir kepamos 160 laipsnių temperatūroje apie 5-7 min., tada apverčiamos ir dar pakepamos 5-7 min. Skanaus.
Biscotti su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais laikomi sausoje vietoje, sandariame indelyje ar dėžutėje.