Mums reikės:
✓
100 g džiovintų abrikosų
✓
100 g džiovintų datulių
✓
70 g šviesių razinų
✓
100 g anakardžių riešutų
✓
100 g sezamo sėklų
Gaminame.
Džiovintų vaisių sausainukaiAnakardžių riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol lengvai paruduoja. Pakepintus anakardžių riešutus sutriname su blenderiu (keletą pasiliekame papuošimui), kol gauname miltus. Džiovintus abrikosus, razinas, datules užpilame karštu vandeniu ir palaikome kelias minutes. Nupilame vandenį, vaisius nusausiname ir suberiame į blenderį. Kartu su anakardžių riešutais sutriname iki vientisos masės. Sezamo sėklas apkepiname keptuvėje iki auksinės spalvos. Iš anakardžių-džiovintų vaisių masės suformuojame apvalius sausainukus, apvoliojame sezamo sėklose ir papuošiame anakardžių riešutais, juos lengvai įspaudžiant į sausainukų viršų.
Džiovintų vaisių sausainukai palaikomi 1 val. šaldytuve ir patiekiami. Skanaus.